Бъдещето на мъжкото гребане: Varsity v. Клубни спортове

Като бивш гребец на клуба ми омръзна да чувам безпилотни летателни апарати от недокоснати възпитаници и журналисти, които бяха привлечени от идеята програмата по гребане на клуба да бъде върната към предишния си блясък, като бъде върната в отдела по лека атлетика. Ето сделката: няма да се случи.

Да се ​​говори за възстановяване на клубна програма е по-лошо от загуба на време – това е обида на настоящите членове на отбора и отнемане на това, което трябва да бъде основната цел на всяка програма: да бъдете възможно най-чести. Плачът за несъществуващо финансиране (откъде идва?) Е разрушителен и е просто друга форма на оправдания. Университетите са разнищили своя атлетически отдел през годините, а гребането при мъжете е един от първите елементи на режещия блок след дял IX (повече за това по-долу).

Сега много университети са изправени пред финансови затруднения поради настоящия икономически климат – защо биха искали да върнат променливата програма за мъжко гребане, когато в съзнанието на университетите участието е от първостепенно значение? Докато има екип от някаква форма, спортният отдел на университетския клуб ще бъде доволен, независимо от резултата. Ако сте добър треньор и изпълнявате програма, която насърчава конкуренцията, ще можете да го накарате да работи в клубна среда. Интервюиращият RR тази седмица (следващия петък), Франк Билер от Вирджиния за мъже по гребане, е чудесен пример за тази идея. По същия начин Грег Харцуф. Ключът е да се гарантира, че основната цел остава същата, независимо от финансирането или статута на университет.

Най-известната програма на Varsity в САЩ не отива никъде.

Възпитаниците на Харвард, Принстън и Кал (с подкрепата на Т. Гари Роджърс) и др. Ще потвърдят това. Дори университетите да намалят финансирането на тези програми, даренията са такива, че ще има пари за управлението им на много високо ниво. Единственият сценарий, при който подобна програма може да се сблъска, е ако университетът иска да изтегли пари от гребните дарения за други цели.

Единствените нови програми за гребане при мъже, които можем да видим, са в по-малки колежи, без футболни отбори или стремежи за изграждане на футболен отбор. Някои училища, като университета в Оклахома Сити, са избрали гребане на мъже, са новосъздадени и имат интерес да се възползват от новите съоръжения, които OKC предлага. Такива примери са малко, но те остават възможности.

Разбира се, отделите по лека атлетика отдават голямо значение на това, което те възприемат като спортен спорт, който се надяват да увеличи участието и даренията на възпитаниците и който ще даде на институциите, които представляват, по-голям престиж или слава поне. Ако АД реши, че не е в най-добрия интерес на университета да финансира отбор по гребане на мъже, тогава това е негова прерогатива. Обикновената разбивка обикновено е следната: „доходи“ срещу „неприходни“ или олимпийски игри, спорт.

Неизбежно при този вид дискусия дял IX влиза в уравнението.

Въпреки отрицателното завъртане, което много бивши колеги гребци от мъжки пол са могли да поставят върху дял IX, лесно е да се твърди, че това всъщност е довело до нетна печалба от гребането в Съединените щати, въпреки че може да е довело до нетна загуба за мъжката естрадна програма. Дори въпреки това, без IX степен и женското гребане се разглеждаше като начин армията да балансира книгите с футбола, от друга страна, повечето програми за мъже вероятно също биха били съкратени, като се има предвид техния характер на доходите (ако не го направите) повярвайте ми, може би трябва да се регистрирате в бейзболния отбор на Кал).

Поради разпространението на програмите за гребане на жените, на гребните клубове за мъже е разрешено да се развиват на много места, където предишните програми по гребане не са били разглеждани, често споделят плавателни съдове и екипировка с женски вариативни програми и е защитен в този смисъл от притеснение за намаляване или се нуждаят от университетска помощ. за поддържане на много скъпите съоръжения, необходими за управлението на екип по гребане. Това не означава, че винаги е имало перфектна хармония между женската университетска програма и отбора на мъжкия клуб, но че може и трябва да има.