Водни ски

rowingtheindianocean

Водните ски са интензивна водна дейност, която се извършва на повърхността на водата. Това изисква физическа сила, издръжливост и неразделен фокус на скиора. Това не е спорт, който можете да вземете за броени минути и да скочите във водата на следващия. Преди да можете да овладеете играта, трябва да вложите много практика и време за обучение.

Кратка история на водните ски

Изобретателят на водните ски е Ралф Самюелсън. Той се научи да кара ски на езерото Пепин в Минесота за първи път. Тогава водните обекти са били използвани предимно за пътуване до работното място и транспорт. Ралф експериментира с различни позиции в различни дни.

Ралф също така открива, че леко накланянето назад при каране на ски може да доведе до повдигане на върха на ските му и че поддържането на върха на ските му извън водата е полезно. Ралф и брат му Бен успяха да достигнат максимална скорост от 32 километра в час.

Самуелсън е официално признат за първия регистриран воден скиор в историята от Американската асоциация по водни ски през 1966 г.

През 40-те и 50-те години на миналия век папа Дик-старши, бащата и популяризаторът на водните ски, привлече международното внимание към тази екстремна дейност. На водни ски той се състезава и в първия скок от 25 фута.

През това време от дълги прозоречни крила са създадени ски въжета. Фред Уолър изобретява първата патентована ски в света, Dolphin Akwa Skees, през 1925 г. През 1940 г. Джак Андресен е първият, който патентова по-къса водна ски без перки.

Водни ски – Цели

Целта на тази игра е да използвате водни ски, за да карате ски по водна повърхност. Скиорът хваща дръжката на въжето, което е прикрепено към задната страна на лодката.

Водачът на моторната лодка ускорява лодката във водата, докато скиорът трябва да стои на ските, за да поддържа баланс на водната повърхност. Наблюдателят, който е и помощник, следи потенциалните заплахи и хода на играта. Скиорът, водачът на лодка и зрителят работят заедно, за да направят този спорт успешен.