Водно каяк

rowingtheindianocean

Рафтинг срещу каяк – кое е по-добро?

Разходките с бяла вода имат разлики от другите спортове като футбол или бирен понг Правилата всъщност не са установени и затова няма победители или победени, но често има приятелско състезание.

Ще го видите при преминаване на друга лодка, особено когато това е друг вид лодка. Любителите на саловете и каяците понякога си дават потайния поглед. Но това е без негодувание и всичко в добър дух, разбира се. Въпросът е да бъдете на ривъра, но има някои разлики и ще ги покрием. Но първо, какви са приликите?

И двете са водни спортове

Каякингът е дейност, включваща използване на гребло с двойно острие за гребане и малка лодка, известна още като каяк за придвижване през водни обекти. Каякът е лодка, подобна на кану, която седи ниско във водата. В тази лодка гребчикът е седнал, обърнат напред с вдигнати крака отпред, докато използва гребло с остриета от двете страни.

Рафтингът с бяла вода представлява развлекателна дейност, извършвана на открито, докато се използва надуваем сал, използван за плаване по река или някакъв друг воден обект. Най-често се подлагат на бяла или груба вода, различна в различна степен. Това е забавна среда и пълна с предизвикателства.

Какво е каяк с бяла вода?

Попаднали сте на правилното място, ако търсите пълен наръчник по каяк на бяла вода! Какво е каяк с бяла вода? Най-просто казано, каякингът с бяла вода е спортът, при който каяците се карат по реки над води от различни степени. Канутата и саловете също се използват по същия начин, но се считат за различни спортове поради разликите в лодките, местата за сядане и греблата. Ако искате да научите повече за рафтинг, можете да прочетете нашето Пълно ръководство за рафтинг.

Каяк срещу кану

Кану – вид лодка за отдих, която коленичите или седите с лице напред в открита или затворена палуба. Използвате гребло с едно острие, за да се придвижите.

Каяк – друг тип развлекателна лодка, която се различава от кануто въз основа на позицията на ездача и типа гребла. В каяк гребло гледа напред, краката отпред и използва гребло с двойно острие. Повечето каяци имат и затворени палуби.

Каякингът не е задължително да се практикува в бяла вода. Много хора наемат каяци, за да гребят около езера, в океана, в спокойни равнинни реки и др. Противно на общоприетото схващане, каякът и кану-каякът се различават главно поради разликата в греблата, а не в седенето.

Рафтинг на бяла вода

С рафтинг на бяла вода гребците могат да изпитат наистина големи вълни на бяла вода, без да имат опит. Това прави рафтингът с бяла вода толкова популярна туристическа атракция.

Водачите на салове трябва да бъдат отлични технически гребци, но всички останали в лодката просто трябва да гребят, както искат. Рафтингът е чудесно въведение в бялата вода. Можете да изпитате тръпката, без да се налага да развивате никакви умения.

Един недостатък за някои е, че е по-малко интимен от каяк и кану – не сте толкова близо до водата, не усещате водата на лодката си по същия начин или се движите толкова свободно във водата.