Вътрешността на гребната лодка

Подложката и носилката са приставка за лодка, която държи обувки, които са завинтени във въглероден или метален компонент. Краката на гребца се задържат на място от този апарат, който е единствената част от лодката, към която гребецът е постоянно свързан. Обувките съдържат бързо освобождаващи се велкро ленти, но не трябва да се затягат прекалено, защото може да се наложи да свалите краката си, ако се преобърнете. Осигурете си достатъчно място, защото позицията на краката може да се регулира, за да се настанят гребци с различни височини. За да направите това, освободете трите крилчати гайки, които закрепват носилката към релсите, след това повдигнете и плъзнете плочата за крака до желаната позиция. Ако гребате редовно в една и съща лодка, добре е да следите местоположението на обувките си, за да можете да коригирате лодката, преди да влезете.

Греблото за гребане

Скулинг гребло е вид гребло, което се използва за задвижване на лодки през водата, като същевременно действа като балансьор. Греблата за метене и греблата са двата налични вида гребла. Греблата за метене са около два фута по-дълги от греблата за скулптури, с дължина от 12 до 13 фута. От 90-те години на миналия век брадвичката е стандартната форма на острието. Обърнете се към страницата с историята за допълнителна информация относно историята на греблото. Дръжката в края на греблото е мястото, където се поставят ръцете на гребца, докато е в лодката и греба, както се вижда на диаграмата по-горе. На гребло ще имате две места, за да хванете греблото, но при скулиращо гребло, ще имате само едно място, за да хванете греблата, защото скулирането като дисциплина в гребането изисква два пара. Копчето или яката са важен компонент на греблото, защото предотвратява преминаването на греблата през ключалката на греблото, когато се приложи натиск. Ръкавът е участъкът от греблото, който е точно оформен за ключалката на греблото, което позволява на греблото да бъде усукано, когато гребецът иска да го опери. Перуването се прави, за да се намали устойчивостта на вятъра на греблото. Тъй като това е мястото, където гребецът грабва и изпраща лодка покрай точката на вкарване при улова, острието е от решаващо значение за греблото. От острието до дръжката, Станът е всичко.

Ергометърът е устройство, което измерва скоростта на промяна

Ергометърът е гребна машина, която се използва предимно за тренировки на закрито през зимните месеци. Често се използва за оценка на атлети по гребане, за да ги постави в определена лодка. Ергометрите могат да се използват навън и на регати, за да осигурят на атлетите различен подход за загряване преди състезание по вода. Ергометрите съдържат монитори, които изчисляват времето на гребец на всеки 500 метра, известно като разделно време, което позволява на гребца да види колко силно дърпа, колко време им е отнело да изпълнят конкретна програма, като например 2000 метра, и каква скорост удари, които правеха по време на тренировката си.