История на екипажа

Гребането е един от най-старите и физически предизвикателни спортове, съществуващи днес. Подобно на плуването, гребването използва всяка основна мускулна група в тялото: крака, стомах, гърди, гръб и ръце. Гребът възниква не като спорт, а като средство за война и транспорт. Всички основни древни цивилизации са използвали гребането, за да развиват своята култура, както по време на война, така и по време на мир.

Спортът по гребане неофициално започва през 1700-те, когато водни мъже се състезават с дълги шлепове на Темза в Англия. Спортът започва своето модерно превъплъщение, когато „господата“ създават състезанието Оксфорд-Кеймбридж през 1829 г. Кралската регата „Хенли“ започва през 1839 г.

Състезанието Йейл-Харвард на река Чарлз бележи началото на състезателното гребане в Съединените щати през 1852 г. Гребането става първият организиран спортен активист в САЩ, пълен със собствен управителен орган. Първите международни шампионати са организирани през 1893 г. и остават под ръководството на Федерацията на международните общества на околната среда (FISA).

Международни състезания по гребане (и сътрудници), стандартизирани на 2000 метра.

Майсторските първенства (както национални, така и международни) се водят на разстояние 1000 метра. На елитно ниво средното време за състезание от 2000 метра е между 5:20 ч. И 7:30 ч. В зависимост от вида на лодката. Главното състезание се провежда между 2:50 и 5:00, отново в зависимост от вида на лодката, както и възрастта на състезателите.

Гребането е разделено на две отделни дисциплини: „метене“ на гребла, при което всеки гребец борави с едно гребло и „гребане“, при което използва две по-малки гребла.

Състезанието по гребна метла се оспорва съответно на 2, 4 и 8 души (известни като двойки, четири и осем съответно). Състезанията по каращ се състезават в 1, 2 и 4 мъжки черупки (единични, двойни и четворни).

Управлението в пометена гребна лодка се постига с помощта на подвижно кормило.

(С това се занимава кормил (известен като кормило), седнал в носа или кърмата на лодката (в зависимост от конструкцията и размера на черупката), или гребал в носа или седалката с ход с помощта на управлявано от краката кормило („toeing“ ). Единичните и двойните обикновено са маневрени. Чрез промяната в налягането между порта и дясната гребло. Четириколесникът обикновено се контролира от крак

Международното гребане се оспорва в две теглови категории за мъже и жени, леко и открито. Леките гребла са ограничени до 72,5 kg / 160 lbs. (мъжки) и 59 kg / 130 lbs. (жена). Средното тегло на отворения клас (тежка категория) в международни състезания е около 92 kg / 200 lbs съответно. и 79 kg / 173 lbs.