Каква е разликата между гребане и екипаж?

Уроци, които човек учи като възрастен:

Може да сте израснали в Нова Англия, да сте посещавали училище в Ivy League и дори да сте преминали през краткотрайната юношеска фаза, където редовно сте носели ризи за ръгби и пуловери с плетена корда и все още може да не знаете разликата между екипажа и греблата. Това е добре; Каква е разликата тук за теб.

Гребането или „метенето с гребла“ е спорт, при който участниците гребят по водно тяло с по едно гребло на човек. Когато участниците гребят с по два гребла на човек, това се нарича „гребане“ – а греблата се наричат ​​„скулс“. В гребането има 2, 4 или 8 гребци на лодката; При гребането има единични (1x), двойки (2x) и четворки (4x). Тези лодки могат или не могат да включват кормилия, който седи или лежи отпред или отзад на лодката и извиква указания към гребците / скулпторите.

„Гребане“ и „екипаж“ всъщност са един и същи спорт; думата “екипаж” се използва от американските училища и колежи, за да се отнесе към гребния спорт. Терминът идва от морския термин за хората, които експлоатират лодките – следователно терминът „екипажен екип“ е излишен. Извън академичната сфера този спорт е известен само като гребане.

Още няколко забавни факта:

Гребането беше първият междуучилищен спорт в Съединените щати; първото състезание е между Харвард и Йейл през 1852г.

Coxswain обикновено е много лек, тъй като не добавя допълнително тегло към лодката. Повечето лиги имат минимално тегло за кормилията; ако кормият е под това тегло, тогава те трябва да носят торба с пясък на лодката, за да компенсират разликата.

Физиолозите твърдят, че гребането на състезание от 2000 метра (2,25 мили) е равносилно на игра на две баскетболни мача.