Какъв тип лодка е нужен за водни ски?

rowingtheindianocean

Реалността е, че не се нуждаете от турнирна лодка, за да се научите да карате ски, но помага. Сериозно, можете да се научите да карате ски почти зад всичко, като оперативната дума е „почти“. Трябва да имате лодка с V-корпус с прилична мощност. Понтони или други лодки с ниска мощност, задвижвани с лодка, правят нещата по-трудни, ако не и невъзможни за скиора, особено ако той или тя са нови в играта.

Много производители на теглещи лодки правят лодки с много спортове, които са добри за уейкборд и уейксърфинг, но също и за каране на ски. В горната част на играта се намират вътрешните бордове на турнира, които имат двигателя, разположен в средата за равномерно разпределение на теглото, и корпуси, създадени да създават плоски събуждания, които улесняват пресичането зад лодката.

Коя е препоръчителната практика за безопасност на водни ски?

Безопасността е от решаващо значение, затова е важно да имате няколко основни положения.

Уверете се, че вие ​​и вашият шофьор имате съгласуван набор от ръчни сигнали. Палци нагоре, за да отидете по-бързо, надолу за по-бавно, сигналът за ръка ОК, за да покаже скоростта е правилна. Има и други сигнали като потупване по главата, за да покажете, че сте готови или искате да се върнете на лодката.
Винаги облечени в спасителна жилетка, скиорите и шофьорите трябва винаги да са наясно със заобикалящата ги среда.
Да имаш наблюдател и шофьор на борда е много по-безопасно, отколкото просто да имаш шофьор със ски огледало.
За да научите повече, не забравяйте да се обърнете към нашето Ръководство за безопасност на водните спортове.

Как да карам слалом на водни ски?

За хората, които тепърва започват, има ски въже с дълбок V, което помага при стартиране на дълбоки води. Просто поставяте върха на ски във V на въжето и това помага на ски да остане насочен напред, докато лодката излита. Тренировъчното въже помага много, защото да се направи дълбоководен старт на една ски не е лесно. Прилага се същата логика: Оставете лодката да свърши работата, за да ви изведе на самолет, преди да се опитате да се изправите.

Какви водни ски трябва да купя или как да избера водни ски?

Ските са проектирани и изработени за хора в зависимост от нивото им на опит и теглото им. Обикновено те се продават в три категории: начинаещи, средно напреднали и напреднали и по тегло. Колкото по-тежък е скиорът, толкова по-дълъг е ски.

Колко време са водните ски?

Ски за възрастни обикновено са с дължина от 63 до около 72 инча. Ските за деца очевидно са по-къси.

Как да науча едно дете на водни ски?

С децата е най-добре да започнете със ските, които са вързани заедно с найлоново въже. Това държи краката им заедно и им пречи да направят разделяне веднага щом се качат на самолета – след това да направят лицева инсталация. Децата се нуждаят от ранни успехи, за да се забавляват, а забавлението е това, което ще ги заинтересува.

Как да науча някого да кара водни ски?

В цялата страна има училища, които учат водни ски, но не е нужно да ходите в професионално училище, за да се научите да карате ски. Почти всеки опитен скиор може да научи друг човек да кара ски. Ключът към предлагането на съвети и корекции е да ги поставяте между комплименти. Например, кажете им какво са направили правилно, предложете корекции, след това поднесете друг комплимент. Това поддържа ученика в приповдигнато настроение, докато той или тя учи.

Как да завържа въже за водни ски?

Ако лодката ви има теглещ пилон, прокарайте въжето през примката в края на въжето и увийте примката, която създава около пилона. Това позволява на въжето да се затегне, когато скиор е в теглене. Ако имате ухо за теглене, завъртете примката в края на въжето, за да създадете фигура 8, след това сгънете 8 над себе си и поставете двете бримки върху щифта в средата на ухото за теглене.

Как да намеря водни ски в близост до мен?

Тук в Discover Boating имаме 10-те най-добри списъка с училища за водни ски, но наистина няма онлайн база данни за местата на пистата за слалом. Най-доброто нещо е да попитате местен търговец. Можете да направите свой собствен курс с комплекти, достъпни от големи търговци като Bass Pro Shops или Cabela’s. Освен това има много ресурси онлайн за изграждане на собствен курс.