Как да водни ски

rowingtheindianocean

Всеки, който някога е гледал шоу на водни ски или състезание, е имал желанието да отиде на водни ски. Първият теглен спорт в това, което се превърна в индустрия, карането на водни спортове породи отклонения като слалом, трикове и ски скокове, уейкборд и уейксърфинг и дори тръби и колени. Всичко започна зад лодка с момче с две дъски, вързани на крака. Днес състоянието на техниката е резултат от вековния напредък и иновациите. Основи на водни ски

Ако ви е интересно да научите как да карате водни ски, не забравяйте да следвате тези основни стъпки, за да започнете.

Как да станете на водни ски

Започнете с дълбоководен старт, със събрани крака.
Оставете лодката да свърши работата – останете в сгънато положение, докато се качите на самолета.
След като станете, изправете краката си.
Тренирайте водача на лодката с подходящата скорост за теглене – около 30 MPH за скиори
След като се почувствате комфортно на две ски, можете да преминете към ски в стил слалом, като пуснете една ски.

При децата най-добрият съвет за водни ски е да започнете със ските, които са вързани заедно с найлоново въже. Това държи краката им заедно и им пречи да направят разделяне веднага щом се качат на самолета – след това да направят лицева инсталация. Дори възрастните, които първо се учат да карат ски, могат да се чувстват като разделени от слабините нагоре. Карането на ски на две ски ще работи с мускулни групи в краката и гърба, които обикновено не виждат толкова много стрес.

Най-трудната част от карането на ски е най-трудната част от всеки воден спорт и това е началото на дълбоките води. Важното е да оставите лодката да свърши работата. Опитът да се изправиш твърде бързо прави нещата по-трудни, отколкото трябва. Останете в приведено положение, докато се изкачите в самолета, след което изправете краката си.

Разбира се, всички искаме да караме водни ски с една ски. Един добър начин да се научите е да станете на две ски и след това да пуснете една. Ако сте на езеро или лагуна, просто запомнете къде сте оставили ски. Ако карате ски на река, вземете предвид тока, когато се връщате, за да опитате да намерите другия. Това ви привиква към каране на ски в слалом и ставането в дълбоководен старт на две ски е много по-лесно, отколкото да се опитвате да ставате на една ски. Дълбоките стартове на един ски слалом са по-трудни и именно тук може да помогне ски въжето с дълбока V-образна дръжка.

След като сте готови, средната скорост на водната ски е около 30 MPH. Състезателната скорост за професионални скиори на слалом е 36 MPH, но можете да сигнализирате на шофьора си с каква скорост ви е удобно.

Уейк ски оборудване

Както всеки друг теглен спорт, водните ски изискват достатъчно количество екипировка. За да излезете на водата и да се насладите на спорта, са ви необходими поне следните четири елемента:

  • Лодка
  • Въже и дръжка за водни ски
  • Водни ски

Спасителна жилетка или PFD (лично плаващо устройство)

Очевидно ви е необходима лодка, за да се научите да карате водни ски, или поне приятел с лодка, нали? Някои са по-добри от други и ще стигнем до това след малко. Ще ви трябва и оборудване за водни ски.

Нека започнем с въже за водни ски, което е специфичен вид въже. Въжетата за водни ски имат плаващи дръжки с различен дизайн и някаква мярка за „даване“ на тях, което означава, че те се разтягат малко, когато има скиор на теглене. За начинаещи, които само изучават старта на дълбоки води на един ски, дръжката за водни ски на дълбоки V е задължителна. Дълбокият V ви позволява да поставите единичния ски точно пред вас и помага да запазите ски насочената мъртва напред, когато лодката започне да ускорява. Тъй като уменията ви се подобряват, няма да ви е необходим дълбок V, но може да искате да преминете към въже за слалом, което има цветни участъци, за да ви помогне да следите, когато започнете да карате слалом на по-малки дължини на въже.