Краен спорт за издръжливост: Морско гребане

Краен спорт за издръжливост: Морско гребане

Чрез нашия изключително популярен „Най-здравият спорт“ откриваме кой спорт може да се похвали с най-силните спортисти на планетата. Сега насочваме вниманието си към спортовете за издръжливост и дефинираме какво представлява „The Ultimate Endurance Sport“.

Ако се чудите каква е разликата между фитнеса и издръжливостта, ние сме го обяснили тук.

Крайни спортове за издръжливост

В тази поредица от шест части анализираме най-високите спортове за издръжливост в света, за да определим кои спортове изискват най-високите нива на издръжливост от съответните им спортисти. На четвърто място в списъка е Океанското гребане.

Поради нашето познаване на спорта, решихме да разровим малко по-дълбоко и да обясним колко трудно е всъщност океанското гребане и издръжливостта, която изисква от своите спортисти.

Ето няколко примера за успешно спортно краудфандинг

Морско гребло

Ocean-Reunion-win-the-Talisker-Whisky-Atlantic-Challenge-CREDIT-BEN-DUFFY Достигането на върха на връх Еверест отдавна е символ на способността на човечеството да завладява природата и, може би повече, самата себе си. Но тъй като повече са стояли над света, толкова по-малко мистично завоевание има.

И така какво друго? Какво може да се изпита човешката смелост и решителност? Какви предизвикателства сега могат да изтласкат човек над ръба и извън него?

Сега, нека да разгледаме най-високите спортисти за издръжливост, плаващи на хиляди километри, докато гребят през Атлантическия и Тихия океан.

Гребане на крайбрежни / открити води

Натискане силно с ребрата, задържане на окото Друг предпазлив при тежките спортове за издръжливост е Гребането по крайбрежието или Гребането на открито, както се нарича от американската страна на Атлантическия океан.

Този спорт се провежда в незащитено водно тяло. За разлика от прочутата Оксфордска и Кеймбриджска „надпревара на лодка“, която много от нас ще видят в даден момент, крайбрежните гребни състезания се водят над заливи, морета и крайбрежни ивици, а не над реката на стандартното гребане.

Състезанията винаги се измерват в мили, обикновено започвайки от пет мили или по-малко, докато умерените състезания с открита вода обикновено са 10 мили, а най-дългите състезания идват около 20 мили и повече, предназначени наистина да тестват издръжливостта на гребеца.

Най-дългата надпревара в света, The Celtic Challenge, тръгва от Арклоу, Уиклоу на югоизточното крайбрежие на Ирландия и отвежда гребци на 90 морски мили през Ирландско море до Абъристуит на брега на Уелс.

Спортистът

atlantic-row-01 При лодки с размери 24 × 6, спортистите не разчитат на нищо друго, освен на мускулна сила, за да ги задвижват през някои от най-големите маси в света.

Но това е само надраскване на повърхността.

Океанското гребло би поставило спортистите в един свят на болка, изисквайки да издържат на силна жега, лют студ, ограничена храна, относително безсъние, като през цялото време трябва да се ориентират в непредсказуемата природа на световния океан.