Краен спорт за издръжливост: Морско гребане

Чрез нашия изключително популярен „Най-здравият спорт“ откриваме кой спорт може да се похвали с най-силните спортисти на планетата. Сега насочваме вниманието си към спортовете за издръжливост и дефинираме какво представлява „The Ultimate Endurance Sport“. Ако се чудите каква е разликата между фитнеса и издръжливостта, ние сме го обяснили тук.

Крайни спортове за издръжливост

В тази поредица от шест части анализираме най-високите спортове за издръжливост в света, за да определим кои спортове изискват най-високите нива на издръжливост от съответните им спортисти. На четвърто място в списъка е Океанското гребане. Ако сте го пропуснали, ние сме разгледали:

  • Бягай

  • Колоездене

  • Ски бягане

Издръжливостта е способността на мускула или мускулната група да упражнява многократно сила срещу съпротива. Правенето на няколко повторения на упражнението е форма на мускулна издръжливост. В PledgeSports сме помогнали на редица отделни океански екипажи и гребци да наберат пари за своя спорт, независимо дали покриват разходите за лодката, подготвяйки се за Talisker Whisky Atlantic Challenge или Голямата тихоокеанска надпревара. Поради нашето познаване на спорта, решихме да разровим малко по-дълбоко и да обясним колко трудно е всъщност океанското гребане и издръжливостта, която изисква от своите спортисти.

Ето няколко примера за успешно спортно краудфандинг

Морско гребло

Ocean-Reunion-win-the-Talisker-Whisky-Atlantic-Challenge-CREDIT-BEN-DUFFY Достигането на върха на връх Еверест отдавна е символ на способността на човечеството да завладява природата и, може би повече, самата себе си. Но тъй като повече са стояли над света, толкова по-малко мистично завоевание има. И така какво друго? Какво може да се изпита човешката смелост и решителност? Какви предизвикателства сега могат да изтласкат човек над ръба и извън него? Това е, което тълпата на PledgeSports сега, нека да разгледаме най-високите спортисти за издръжливост, които се движат на хиляди мили, докато гребват в Атлантическия и Тихия океан.

Гребане на крайбрежни / открити води

Натискане силно с ребрата Поддържане на окото Друг предпазлив при тежките спортове за издръжливост е Гребането по крайбрежието или Гребането на открито, както се нарича от американската страна на Атлантическия океан. Този спорт се провежда в незащитено водно тяло. За разлика от прочутата Оксфордска и Кеймбриджска „надпревара с лодки“, която много от нас ще видят в даден момент, крайбрежните гребни състезания се водят по заливи, морета и брегови линии, а не по речни подредби на стандартни гребла. Състезанията винаги се измерват в мили, като обикновено започват от пет мили или по-малко, докато умерените състезания с открита вода обикновено са 10 мили, а най-дългите състезания идват около 20 мили и повече, предназначени наистина да тестват издръжливостта на гребеца. Най-дългата раса в света, The Celtic Challenge, тръгва от Арклоу, Уиклоу на югоизточното крайбрежие на Ирландия,

Спортистът

atlantic-row-01 В лодки, които обикновено са с размери 24 ± 6, спортистите не разчитат на нищо друго, освен на мускулна сила, за да ги прокарат в някои от най-големите маси в света. Но това е само надраскване на повърхността. Океанското гребло ще преведе спортистите в свят на болка, изисквайки да издържат на силна жега, лют студ, ограничена храна, относително безсъние, като през цялото време трябва да се ориентират в непредсказуемата природа на световния океан.