Оборудване за водни ски

Home / Оборудване за водни ски

Водните ски са спорт, който съчетава вълнение, сила и състезание. Скиорът ще се нуждае от подходящо оборудване, за да играе безопасно и правилно. Освен физическата и психическата сила на скиора, екипировката на скиора играе значително влияние върху неговото или нейното представяне.

Ските на водните ски

Ските са най-важната част от екипировката на спорта. Първоначално те са били направени от дърво. Съвременните ски са изградени от различни материали, включително фибростъкло или композит от фибростъкло и графит, което ги прави леки, но скъпи. Съвременните дъски са изработени от въглеродни влакна и са изключително леки.

Ски за водни ски

Когато купувате ски, уверете се, че е здрава, издръжлива и способна да издържи теглото на скиора.

Връзки за водни ски

Връзката е друга ключова част от оборудването за водни ски. Връзките не само осигуряват физическа подкрепа, но и правят по-удобно карането на скиора над вода.

Връзки за водни ски

Материалите, използвани в сградата от този тип, са многобройни, но сред тях гумената гума с дебелина 14 инча е отлично прилягаща. Металните му части са склонни да ръждясват с течение на времето. В резултат на това се уверете, че металната секция е изработена от неръждясващ материал като алуминий и че пасва добре на всеки тип крак.

Флотация за водни ски

Въпреки факта, че ездачът е силен плувец, плаващо устройство със структура в стил яке е от съществено значение от съображения за безопасност. Състои се от едноклетъчни дунапрени, които са свързани с найлонови ленти.

Лентите също са покрити с втори слой винил. За да направят крепежните елементи устойчиви на ръжда, в тяхната конструкция се използват удароустойчиви полимери.

Водни ски с две въжета

Една единствена 75-футова дръжка съставлява конструкцията на празно въже за теглене. С цел плаване на вода, строителният материал трябва да бъде полиетилен или полипропилен.

Материалите за захващане на дръжката могат да бъдат съставени от метал или незавършено дърво. То трябва да бъде вързано по такъв начин, че въжето да е снадено с око на дръжката и ключалката, залепена в ставите.

Теглещи лодки – водни ски

Не винаги е необходимо да имате лодка с повече конски сили за водни ски. Хората, които се състезават в състезания, обикновено използват тези видове лодки. Малък двигател с конски сили, от друга страна, е достатъчен, ако играете само за забавление.

Теглещи лодки за водни ски

Лодките, използвани за тази цел, обикновено имат дължина от 14 до 20 фута. Скоростта, с която искате да го карате, се определя изцяло от капацитета на скиора. За обикновен възрастен, скорост от 20-25 mph обикновено е достатъчна, докато за малки деца, скорост от 15-20 mph обикновено е достатъчна.

Ездачът трябва да се държи далеч от двигателя и витлото на лодката с помощта на теглич или пилон.